شماره تماس:  02126205700

آیا تا به حال به این موضوع فکر کرده اید که بازار کار دیجیتال مارکتینگ در ایران چگونه است و درآمد یک کارشناس دیجیتال مارکتینگ  چقدر می تواند باشد؟ با پیشرفت تکنولوژی، افزایش دغدغه‌ های مردم و کمرنگ شدن روش ‌های سنتی بازاریابی بیشتر برند ها، شرکت‌ ها و حتی کسب ‌و کار های کوچک هم به تاثیر خارق ‌العاده دیجیتال و دیجیتال مارکتینگ در رونق کسب ‌و کارشان پی برده ‌اند.

با شیوع ویروس کرونا بسیاری از آن‌ ها با چالشی بزرگ رو به ‌رو شدند و تنها راه نجات را در استفاده از روش ‌های بازاریابی دیجیتال دیدند. این عامل باعث بزرگ تر شدن بازار کار دیجیتال مارکتینگ در سراسر جهان شد. اما آیا واقعا این تخصص مناسب شما است یا نه؟ چه عواملی دیجیتال مارکتینگ را به یک شغل با ارزش تبدیل می ‌کنند؟ روش‌ های کسب درآمد از دیجیتال مارکتینگ چه هستند؟ اگر به دنبال پاسخ این سوالات هستید، در ادامه با ما همراه باشید.

بازار کار دیجیتال مارکتینگ
بازار کار دیجیتال مارکتینگ چگونه است؟

آشنایی با فرصت ‌های شغلی و درآمدزایی دیجیتال مارکتینگ

یکی از مهمترین سوالاتی که بسیار ذهن همه علاقه ‌مندان به دیجیتال مارکتینگ را مشغول خود کرده است این است که: “چگونه وارد حیطه کاری دیجیتال مارکتینگ شویم؟ آیا موقعیت‌ های شغلی مناسبی برای ما وجود دارد؟ درآمد دیجیتال مارکتینگ چقدر است؟ و…”. تعداد زیادی از افراد تا قبل از شیوع  کرونا، فهم و آشنایی صحیحی از تاثیرفوق العاده اینترنت و فضای مجازی بر روی کسب‌ و کارها نداشتند. اما این روزها استفاده از خدمات و خرید از فروشگاه‌ های اینترنتی تبدیل به یکی از عادت ‌های پر کاربرد مردم شده است.

همین عامل باعث شد تا بسیاری از مشاغل به استفاده از دیجیتال مارکتینگ روی آورده و بیش از قبل بر روی این موضوع سرمایه ‌گذاری کنند. تحت تاثیر شرایط امروز شاهد افزایش چشم گیر فرصت های شغلی در این زمینه و تحولی بزرگ در بازار کار دیجیتال مارکتینگ ایران هستیم. به دنبال این تغییرات تب استخدام کارشناس دیجیتال مارکتینگ بسیار داغ شده است و بازاریابی دیجیتال جزو یکی از تخصص‌ های با ارزش و حیاتی در ایران محسوب می شود.

بازار کار دیجیتال مارکتینگ
فرصت های شغلی دیجیتال مارکتینگ

چرا بازار کار دیجیتال مارکتینگ رونق گرفته است؟

همانطور که اشاره شد یکی از  مهم ترین عوامل بسیار تاثیر گذار در گسترش بازار کار دیجیتال مارکتینگ در ایران، ویروس کرونا بوده است. اما حتی اگر این ویروس هم در ایران منتشر نمی‌ شد، دیر یا زود افزایش استخدام متخصص دیجیتال مارکتینگ و رونق این بازار شاهد می بودیم. ما در دنیایی زندگی می‌ کنیم که همه چیز به سرعت در حال رشد است. در این دنیای پر سرعت که فناوری با سرعت بسیار بالایی در حال افزایش است، به طور قطع نمی‌ توانیم مانند روز های گذشته زندگی کنیم. چرا که در سرتاسر جهان کسب ‌و کار ها در حال رقابت هستند تا بتوانند جایگاه خود را ارتقا دهند و هم‌ گام با پیشرفت تکنولوژی فرآیند های بازاریابی خود را بهبود بخشند.

ایران هم از این قافله عقب نیست  و در حال وفق دادن خود با جدید ترین ابزار ها در این حوزه است. اگر در فضای اینترنت و شبکه‌ های اجتماعی مانند اینستاگرام فعالیت داشته باشید، حتما تاکنون متوجه افزایش میزان فعالیت بازاریابی و تولید محتوای بسیاری از کسب‌ و کارها شده‌ اید. همچنین اگر دقت کرده باشید متوجه شده‌ اید که بسیاری از افراد شروع به ارائه آموزش‌ های بازاریابی اینترنتی، کسب‌ درآمد از اینستاگرام، سئو و سایر شاخه ‌های دیجیتال مارکتینگ کرده‌ اند. این‌ ها همه نشانه ‌هایی است از رشد بازار کار دیجیتال مارکتینگ و پویایی این حوزه. بسیاری از افراد تازه وارد به این حوزه یک سوال مشترک دارند، که آیا با توجه به این که در این بازار افراد زیادی فعالیت می کنند و بسیاری از کسب‌ و کارها و افراد در این زمینه بسیار پرقدرت در حال فعالیت هستند، چگونه می‌ شود در این بازار موفق شد؟

پاسخ این سوال ساده است. همیشه در جایی که دست زیاد است یعنی شانس زیاد است، فرصت زیاد است و به صورت کلی یعنی اندازه این بازار به قدری است که این همه افراد و کسب ‌و کار های مختلف در آن حضور دارند و به کسب درآمد مشغول‌ اند. پس با خیالی کاملا آسوده آموزش و پیشرفت در این مسیر را شروع کنید و بدانید که بازار کار دیجیتال مارکتینگ گنجایش استخدام متخصصان خلاق و حرفه‌ ای زیادی را دارد.

بازار کار دیجیتال مارکتینگ
رونق در بازار کار دیجیتال مارکتینگ

آیا ممکن است در آینده بازار کار دیجیتال مارکتینگ رونق خود را از دست بدهد؟

شاید بعد از مطالعه مطالب بالا از خود بپرسید «آیا افزایش فرصت‌ های شغلی این بازار تا زمان ورود شما به این بازار همچنان به قوت خود باقیست؟ آیا درآمد متخصص دیجیتال مارکتینگ به طور همیشگی درآمد بالایی است؟ آیا ممکن است در آینده بازار کار دیجیتال مارکتینگ رونق خود را از دست بدهد؟ و…». پاسخ این سوالات را می ‌توان با بیان نقل قولی از بیل گیتس متوجه شد. بیل گیتس معتقد است که استفاده از فضای اینترنت برای کسب ‌و کار ها الویت مهمی است. او در این مورد می‌گوید: “اگر کسب و کار شما در اینترنت حضور ندارد، به زودی از صحنۀ روزگار محو خواهد شد.”

چگونه می‌ توانید از دیجیتال مارکتینگ درآمد زایی کنید؟

حالا نوبت به بررسی روش ‌های کسب درآمد از حوزه این می ‌رسد. به طور کلی روش‌ های درآمدزایی از دیجیتال مارکتینگ را می‌ توان به دو دسته زیر تقسیم کرد:

  • استخدام در شرکت ‌ها و استارتاپ‌ های معتبر
  • فریلنسر دیجیتال مارکتینگ

هر کدام از این روش‌ ها برای درآمدزایی از دیجیتال مارکتینگ مزایا، معایب و نکات مربوط به خود را دارد که در ادامه هر یک از آن ها را بررسی می کنیم.

استخدام در شرکت‌ ها و استارتاپ های معتبر

با توجه به توضیحاتی که در مورد افزایش فرصت‌ های شغلی دیجیتال مارکتینگ در بالا مطالعه کردید، می‌ دانید که شرکت‌ ها و استارتاپ‌ های زیادی نیازمند نیروی کار ماهر در زمینه دیجیتال مارکتینگ می‌ باشند. به صورت کلی سه حالت برای استخدام شما به در زمینه دیجیتال مارکتینگ در شرکت‌ های مختلف وجود دارد که به صورت زیر هستند:

  • استخدام مدیر دیجیتال مارکتینگ
  • استخدام متخصص دیجیتال مارکتینگ
  • استخدام کار آموز بازاریابی دیجیتال

ترتیب موارد بالا بر اساس میزان مورد نیاز تجربه و دانش فرد است. طبیعتاً برای رسیدن به جایگاه‌ های شغلی بهتر مانند مدیر دیجیتال مارکتینگ، ناگزیر باید در هر یک از سمت ‌های پایین ‌تر دارای تجربه و دانش کافی باشید.

فریلنسری در بازار کار دیجیتال مارکتینگ

بسیاری از افراد دوست دارند که به صورت فریلنسری به کسب درآمد بپردازند. برخی از این افراد  نیز دوست دارند که آزاد باشند و خود را محدود به قوانین کارمندی نکنند. برخی دیگر اما ترجیح می‌ دهند به جای کار گروهی، به تنهایی و با روش خود پروژه ‌ها را پیش ببرند. اگر شما هم علاقه به کار به روش فریلنسری دارید، بازار کار دیجیتال مارکتینگ فرصت‌ های زیادی در اختیار شما قرار می دهد. در این مسیر باید علاوه ‌بر دانش دیجیتال مارکتینگ، فن بیان و مذاکره قوی نیز داشته باشید. زیرا در این روش ارائه راه‌ کار ها، قیمت‌ گذاری پروژه، متقاعد سازی کارفرما و… به عهده شخص شما است. به عبارتی دیگر شما باید بتوانید به خوبی قابلیت‌ های خود را به نمایش بگذارید و برای دریافت پروژه‌ مختلف با کارفرما ها وارد مذاکره شوید.

بنابر این موفقیت یک فریلنسر در بازار کار دیجیتال مارکتینگ تحت تاثیر فن بیان، ارائه و مذاکره است. پس این راه برای کسب درآمد از دیجیتال مارکتینگ، نسبت به استخدام در شرکت‌ ها نیازمند توانایی و تلاش بیشتری است. اما قطعا اگر فوت و فن این روش را یاد بگیرید، درآمد بسیار زیاد تری نسبت حقوق کارمندی خواهید داشت.

بازار کار دیجیتال مارکتینگ
کسب در آمد از دیجیتال مارکتینگ

برخی از خدماتی که به صورت فریلنسری در زمینه دیجیتال مارکتنیگ انجام می‌ شوند، عبارتند از:

  • تدوین استراتژی و تولید محتوای دیجیتال
  • تدوین استراتژی محتوایی و مدیریت شبکه‌ های اجتماعی
  • سئو، بهینه‌ سازی و افزایش ترافیک سایت
  • خدمات طراحی سایت
  • کپی ‌رایتینگ محصولات
  • بررسی و تحلیل داده و آمار
  • تبلیغات و بازاریابی اینترنتی
  • مدیریت سایت یا شبکه اجتماعی
بازار کار دیجیتال مارکتینگ
خدمات فریلنسری در دیجیتال مارکتینگ

نتیجه ‌گیری

در این مطلب به صورت جامع وضعیت بازار کار دیجیتال مارکتینگ را مورد بررسی قرار گرفت و مشاهده کردید که چرا این روز ها دیجیتال مارکتینگ به یکی از پردر آمد ترین شغل‌ های ایران تبدیل شده است. و همچنین با روش های کسب درامد از دیجیتال مارکتینگ و میانگین درآمد هر کدام از آن آشنا شدید. اولین سوال بسیاری از علاقه‌ مندان به بازاریابی دیجیتال این است که «چگونه دیجیتال مارکتینگ را شروع کنیم؟» اگر شما هم با این سوال در حال دست و پنجه نرم کردن هستید، باید بدانید که قبل از یافتن پاسخ این سوال باید با آگاهی کامل بدانید که وارد چه مسیری می شوید. بنابر این تلاش شد تا با نگارش این این مقاله به اطلاعات مفیدی را د راین زمینه در اختیار شما قرار دهیم تا با آگاهی کامل مسیر خود را در دنیای دیجیتال پیدا کنید. البته توجه کنید که برای افزایش درآمد و تثبت جایگاه خود در بازار دیجیتال مارکتینگ باید همیشه در حال یاد گیری، کسب تجربه و تمرین باشید.

0 0 رای ها
رتبه بندی مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x