شماره تماس:  02126205700

اینفلوئنسر مارکتینگ در چند سال اخیر در کشور ما مورد توجه قرار گرفته است  و بسیاری از شرکت ها به دنبال برنامه‌ریزی و تهیه رویکرد مناسب اینفلوئنسر خودشان هستند. در این مطلب درباره بازاریابی اثرگذار یا اینفلوئنسر مارکتینگ صحبت می کنیم. اینفلوئنسر مارکتینگ، برخلاف صحبت هایی که حاکی از اثربخش نبودن فعالیت‌های مرتبط با آن هستند می شود، تا حد زیادی باعث رونق کسب‌وکار می‌شود. روش های سنتی تبلیغات مثل تایید کردن برند توسط افراد مشهور دیگه جوابگو نیست. تبلیغات نامربوط، پاپ‌آپ‌ها (آگهی‌هایی که به هنگام بازدید از وب‌ سایتی بخصوص، ناخواسته ظاهر می‌شوند). دیگر توانایی مجاب کردن مصرف‌کنندگان امروزی را ندارند.

اینفلوئنسر مارکتینگ
تاثیر اینفلوئنسر مارکتینگ در تبلیغات

اینفلوئنسر مارکتینگ چیست ؟

بازاریابی تأثیرگذار یا اینفلوئنسر مارکتینگ به مجموعه فعالیت‌هایی اشاره دارد که هدف آن‌ها تبلیغ محصول توسط اشخاص تأثیرگذار است. اشخاص اینفلوئنسر معمولا کامنت ها  و پیشنهادهای خود را دربارهٔ برند خاص بخصوص با دنبال‌کنندگان‌شان در شبکه‌های اجتماعی در میان می‌گذارند و به این شکل برای برندها تبلیغ می‌کنند. زمانی که صحبت از اینفلوئنسر می‌شود، بیشتر فعالیت آن‌ها در اینستاگرام مورد توجه قرار می گیرد. با وجود اینکه اینستاگرام شبکهٔ اجتماعی نسبتاً محبوب‌تری به شمار می‌رود، هستند اشخاص تأثیرگذاری هم که در دیگر شبکه‌های اجتماعی مهم از جمله توییتر، فیسبوک، یوتیوب، لینکدین، آپارات، تلگرام و … فعالیت می‌کنند.

اینفلوئنسر کیست؟

مهمترین قابلیتی که برای اشخاص تأثیرگذار می‌توان دانست، توانایی آن‌ها در ترغیب کردن بر تصمیم‌های مرتبط با خرید دیگران است. آن‌ها به این دلیل توانایی تأثیر گذاشتن بر دیگران را دارند که در حوزهٔ کاری مرتبط با فعالیت‌شان به عنوان صاحب‌نظر و فردی باتجربه شناخته می‌شوند. مناسب ترین ابزاری که اشخاص تأثیرگذار استفاده کنند، شبکه اجتماعی است. اشخاص تأثیرگذار به‌طور کلی به یکی از زیرمجموعه‌های زیر تعلق می‌گیرند:

  • افراد مشهور یا همان سلبریتی‌ها: معمولا بیشترین تعداد دنبال‌کننده را دارند، اما همکاری با آن‌ها بیشترین هزینه را برای شما دارد.
  • افراد مشهور متخصص و صاحب‌نظر در حوزه‌های تخصصی: این افراد معمولاً در حوزهٔ کاری بخصوصی به خاطر تجربه و مهارت‌شان شهرت زیادی پیدا کرده‌اند و می‌توانند بر مخاطبان و دنبال‌کننده‌های خود تأثیرگذار باشند.
  •     بلاگ‌نویس‌ها یا تولیدکنندگان محتوا: مخاطبین بسیاری مطالب این گروه را می خوانند و آن‌ها را در شبکه‌های اجتماعی دنبال می‌کنند و به هنگام خرید از پیشنهادها و نظرات آن‌ها استفاده می‌کنند.
اینفلوئنسر مارکتینگ
اینفلوئنسر کیست؟

آیا اینفلوئنسر مارکتینگ پدیده‌ای جدید است؟

با تحقیق در این مورد خواهید دانست که از اینفلوئنسر مارکتینگ با عناوینی چون «جنبش بزرگ بعدی در بازاریابی» یا «آیندهٔ بازاریابی» یاد می‌کنند، در صورتی که درست نسیت، اینفلوئنسر مارکتینگ نه تنها پدیده‌ای جدید نیست، بلکه از مدت‌ها پیش وجود داشته است. در دههٔ ۱۹۲۰ بود که کوکاکولا در کمپین‌های بازاریابی خود فرد جدیدی را معرفی کرد.  او لباسی یکدست قرمز‌رنگ به تن داشت و با مو و ریش انبوه سفیدرنگ خود به مخاطبان لبخند می‌زد. نام او بابا‌نوئل بود. نباید فراموش کرد که بابا نوئل کوکاکولا بدل به یکی از مشهورترین اشخاص تأثیرگذار در عرصهٔ بازاریابی شد.

چرا استفاده از اینفلوئنسر مارکتینگ برای برندها ضروری است؟

تاثیر روش های سنتی تبلیغات بسیار کم شده است. آمار و ارقام نشون  می دهد که ۹۲٪ افراد، به توصیه‌های خریدی اعتماد می‌کنند که از سوی دیگران مطرح می‌شود (تبلیغات کلامی). بنا به آمار منتشر شده توسط گوگل در بسیاری از کشورها، نرخ کلیک بر روی بنرهای تبلیغاتی تنها ۰.۰۶٪ است و بسیاری از افراد، با استفاده از برنامه‌های مسدودکنندهٔ تبلیغات، حتی اجازهٔ نمایش آن‌ها را هم نمی‌دهند. با این توضیحات، به عنوان کسی که در حوزهٔ بازاریابی فعالیت می‌کند، چگونه میتوان این مشکل را حل کرد؟ کاملا واضح است که جواب این سؤال به فعالیت در حوزهٔ دیجیتال مارکتینگ برمی‌گردد.

اینفلوئنسرها چگونه باعث رونق کسب‌وکار می‌شوند؟

اینفلوئنسرها به عنوان تبلیغ کننده برندها شناخته می‌شوند و با استفاده از شبکه‌های اجتماعی، توجه مخاطبان‌شان را به فعالیت‌های برندی بخصوص جلب می‌کنند. شخص اینفلوئنسر که نزد مخاطبانش از اعتبار کافی برخوردار باشد، می‌تواند آن‌ها را متقاعد به خرید محصول دلخواه کند.برای استفاده از تأثیر این افراد دو راه پیش روی شما است:

  •  استفاده از مطالب اشخاص تأثیرگذار به صورت یونیک یا استفاده با پرداخت دستمزد.
  • اینفلوئنسرها معمولا با استفاده از نکات زیر توسعه پیدا می کنند.
  • نوشتن مقاله یا ساخت ویدئویی درباره محصول یا خدمات کسب‌وکاری بخصوص باشد.
  •  تبلیغ برندها در حساب‌های کاربری شبکه‌های اجتماعی‌شان.
  •  منتشر کردن مطالب برندها در وب‌سایت‌شان به صورت پست مهمان.

اگر برندی از هوش  کافی برخوردار باشد، احتمالا تعدادی اینفلوئنسر پیدا خواهد کرد که حاضرند به صورت رایگان برایش تبلیغ کنند. صرفا به این خاطر که به محصولاتش علاقه دارند. هدف از اجرا هر نوع فعالیت بازاریابی اثبات این مسئله است که می‌توانید مطالبی ارزشمند در اختیار کاربران قرار دهید. در کمپین اینفلوئنسر مارکتینگ هم هدف نهایی این است که ثابت کنید توانایی قرار دادن مطالب ارزشمند در اختیار دنبال‌کننده‌های شخص تأثیرگذارتان را دارید.

چرا قصد برنامه‌ریزی برای راه‌اندازی کمپین اینفلوئنسر مارکتینگ دارید؟ هدف‌تان چیست؟ جواب این سؤال‌ها مهم است و پیش از شروع برنامه‌ریزی باید آن‌ها را مد نظر قرار دهید. اگر هدفی ندارید، در انتخاب اینفلوئنسر مناسب کارایی لازم را نخواهید داشت و مطمئنا توانایی ارزیابی نتایج به دست آمده را هم نخواهید داشت.

شما میتوانید از این ایده ها استفاده کنید:

  1.     مصاحبه‌ها.
  2.     گردهمایی افراد متخصص.
  3.     نقل قول از اشخاص تأثیرگذار.
  4.     اینفوگراف‌ها.
  5.     توصیه‌ها و راهکارهای مطرح شده توسط افراد متخصص.
  6.     نقد و بررسی محصولات.

با مشخص شدن هدف، نوبت به پیدا کردن اینفلوئنسر می‌رسد که به شما کمک کنند. تلاش کنید از میان آنها، کسانی را انتخاب کنید که به برند شما وفادار هستند و درک خوبی از اهداف‌تان دارند. نوع اینفلوئنسری که انتخاب می‌کنید به هدف شما بستگی دارد. به خاطر داشته باشید که برخی اهداف با یکدیگر مرتبط هستند. برای نمونه افزایش دسترسی شما به تعداد بیشتری از مخاطبان، باعث بیشتر شدن مشغولیت هم خواهد شد.

اینفلوئنسر مارکتینگ
چرا استفاده از اینفلوئنسر مارکتینگ ضروریست؟

کلان‌ اینفلوئنسرها (Macro Influencers)

این اشخاص تعداد زیادی فالوئر دارند (شاید میلیون‌ها دنبال‌کننده). تفاوت‌شان با افراد مشهور در این است که در حوزه کاری‌شان متخصص و صاحب‌نظر به شمار می‌روند. احتمالا اگر در خیابان نام چنین فردی را با دیگران در میان بگذارید، او را نخواهند شناخت، اما در حوزه کاری‌شان شهرت دارند.

بیشتر بخوانید : بهترین پیج برای تبلیغات در اینستاگرام

خرد‌ اینفلوئنسرها (Micro Influencers)

قالب اینفلوئنسرها در این دسته قرار می‌گیرند. همانند دستهٔ قبل، آن‌ها هم در میان عامهٔ مردم از شهرت برخوردار نیستند، اما در حوزهٔ کاری خودشان حساب ویژه‌ای روی‌شان باز می‌شود. این اشخاص در مقایسه با من و شما، تعداد فالوئر بیشتری دارند (۵۰۰-۱۰۰۰۰ دنبال‌کننده)، اما این تعداد در نهایت به اندازه‌ای نمی‌شود که از شما درخواست هزینه های بالا کنند. البته این تعداد کمتر دنبال‌کننده‌ها چیزی از ارزش‌های آن‌ها کم نمی‌کند، چراکه در حوزه کاری خود به عنوان کارپردازانی لایق شناخته می‌شوند و توانایی بالا بردن میزان مشغولیت مخاطبان، برای شما را دارند.

اینفلوئنسر مارکتینگ
انواع اینفلوئنسر ها

سخن آخر:

بهره گیری از اینفلوئنسر مارکتینگ یکی از روش های برندینگ محسوب می شود که با استفاده از آن می توانید به مخاطبینی ارزشمند برای کسب و کار خود دست پیدا کنید پس حتما در ابتدا هدف برند خود را مشخص کرده و با انتخاب اینفلوئنسری متناسب با کسب و کار خود به نتیجه ای عالی برسید.

0 0 رای ها
رتبه بندی مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x