روانشناسی رنگ ها در تبلیغات و برندینگ پارت دوم

شماره تماس:  02126205700

در پارت اول روانشناسی رنگ ها در تبلیغات و برندینگ راجع به روانشناسی رنگ ها و تاثیر آن بر روی مخاطب توضیح دادیم. در این مقاله به بررسی تخصصی تر رنگ ها و تاثیر آن ها به صورت جداگانه صحبت می کنیم. با ما همراه باشید.

تأثیر روانشناسی رنگ ها بر بازاریابی و تبلیغات

رنگ ‌ها بر خریداران تأثیر زیادی می گذارند و هر رنگ فهرستی خاصی از ویژگی ها را دارد که می­ توانید از آن برای انواع بازاریابی مثل بازاریابی محتوا، چیدن استراتژی محتوا و تبلیغ محصولات خود استفاده کنید. در این بخش روانشناسی رنگ ها را به صورت تخصصی تر بررسی می‌ کنیم تا بهترین گزینه را با توجه به شرایط و اهدافی که در بازاریابی و تبلیغات دارید انتخاب کنید.

 

رنگ آبی

روانشناسی رنگ ها
رنگ آبی

معمولاً رنگ آبی به عنوان یک رنگ مردانه شناخته می‌ شود ولی این تمام چیزی نیست که راجع به آبی وجود دارد. برخی دیگر از معنی‌ های این رنگ عبارتند از: آرامش، آسایش، شادابی، پایداری، مسئولیت پذیری، صلح، استراحت، ناراحتی.

آبی رنگ محبوبی برای بانک ها است، زیرا حس قدرت و ثبات را منتقل می کند و برای انتظار مشتریان راجع به حفاظت از پولشان ارزش قائل است. استودیوی یوگا نیز از رنگ آبی در تابلو های خود استفاده می کنند تا حس آسایش را منتقل کنند. یک برند حفاظتی مانند کلاه و عینک ایمنی از آبی برای بیان اعتماد خریداران برای حفاظت از آن ها بهره می گیرد.

رنگ سبز

روانشناسی رنگ ها
رنگ سبز

سبز رنگ سردی برای برند های بالغ و حرفه‌ ای است. در واقع این رنگ به عنوان کاهش‌ دهنده‌ی فشار خون و ضربان قلب شناخته ‌شده است. برخی دیگر از معنی‌ های روانشناسی رنگ سبز عبارتند از: امور مالی، محیط زیست، سلامت، خوش شانسی، رشد، ثروت، توازن، تعادل، تسکین، بازسازی.

سبز به بسیاری از مردم علامت بازیافت را یادآوری می کند که آن را بهترین انتخاب برای برند هایی می ‌کند که قصد دارند خود را دوستدار محیط زیست یا ارگانیک معرفی کنند. این رنگ انتخاب خوبی برای چشمه‌ های آب گرم و مرکز های درمانی هم است زیرا بر تسکین و تجدید روحیه مشتریان تاکید می کند.

رنگ بنفش

روانشناسی رنگ ها
رنگ بنفش

بنفش، رنگ افسانه ای، مرموز و احساسی است. رنگی است که در طبیعت فراوان نیست. برخی دیگر از مفاهیم  روانشناسی رنگ بنفش عبارتند از: خانواده ی سلطنتی، لوکس بودن، فتنه گری، شعبده بازی، رمز و راز، افتخار نظامی، ثروت، خیال پردازی، معنویت.

این معانی بر اساس تجارت شما می توانند متغییر باشد. یک موسسه برنامه‌ ریزی مالی را در نظر بگیرید که به طور ویژه در ارتباط با آسیب دیدگان جنگی و خانواده ها یشان است تا شرایطی اقتصادی آن ها را مدیریت کند. بروشور بنفش ثروت و تجمل را همراه با قلب بنفش به ذهن خوانندگان می‌ آورد.

رنگ قرمز

روانشناسی رنگ ها
رنگ قرمز

قرمز رنگی جذاب، پر جنب و جوش و گرم است که معمولاً معانی زیر را برای افراد تداعی می کند: شور و اشتیاق، انرژی زیاد، عشق، گرمی، آتش، جنگ، خشم، خطر، اعتماد به نفس.

به عنوان مثال یک سرویس دوست یابی که قرار با افراد ناشناخته را تنظیم می کند می تواند از رنگ قرمز در صفحه وبسایت خود استفاده کند تا بر خدمات جذاب، وسوسه انگیز و مختص افراد جسور تاکید کند. مشخص شده است که قرمز سوخت و ساز و فشار خون بینندگان را بالا می برد که انتخاب مناسبی برای رستوران دار ها است زیرا اشتهای مشتریان را افزایش می دهد.

رنگ نارنجی

روانشناسی رنگ ها
رنگ نارنجی

در روانشناسی رنگ ها نارنجی رنگی صمیمی و شاد است که چند صفت مشترک مانند گرمی و انرژی زیاد با قرمز دارد. سایر معانی که رنگ نارنجی تداعی می‌ کند عبارتند از: جوانی، توان مالی، سرزندگی، صمیمیت، شوخ طبعی، تغییرات فصلی (خصوصاً تابستان به پاییز). نارنجی رنگی است که می توانید برای ترامپولین کودک خود از آن استفاده کنید زیرا آن ها را پر جنب و جوش و پرانرژی می کند. این رنگ انتخاب فوق العاده ای برای برند های زیبایی است نشان گر مفید بودن محصولات برند برای همه افراد است.

رنگ زرد

روانشناسی رنگ ها
رنگ سبز

مشتریانی که با زرد در ارتباط هستند احساس خوش بینی و استطاعت مالی دارند. این رنگ مزیت روشن و چشمگیر بودن را دارد. برخی از معانی تداعی گر این رنگ عبارتند از: انرژی، شادی، خطر، جوانی، بازیگوشی، شادی، گرمی.

توجه کنید که این معانی مانند سایر رنگ ها نیست و حسی مشابه آن ها را منتقل نمی کند. خطراتی مانند آتش و جنگ که با زرد و در ترکیب با قرمز نشان داده شوند از همان ابتدا جنبه منفی دارند. اما گاهی اوقات این تداعی معنی دقیقاً همان چیزی است که برند هایی مانند ابزار های قدرت می خواهند تا اعلام کنند که با احتیاط حمل شود.

رنگ صورتی

روانشناسی رنگ ها
رنگ صورتی

صورتی رنگ کنایه آمیزی است. نزدیک این رنگ نشوید: نسبت به رنگ آبی که برای پسره است، صورتی بیشتر به دختران تعلق دارد و تنها در موارد خاصی آقایان مجاز به استفاده از آن هستند. این رنگ بیشتر پیوند با جنسیت دارد اما برخی از معانی رنگ صورتی در دنیای تبلیغات و بازاریابی را برای شما شرح خواهیم داد. صورتی می‌ تواند نشان گر این موارد باشد: سرگرمی، دخترانه بودن، شادکامی، شیرینی، ظرافت، عشق، آرامش.

صورتی رنگ محبوبی برای شیرینی فروشی ها است زیرا رنگ شیرین و گرمی مانند تمام شیرینی هایی است که می‌ فروشند. این رنگ مخصوص برند های زنانه مانند ارائه دهندگان حفاظت شخصی است که از صورتی پررنگ در تبلیغات خود استفاده می ‌کنند تا نشان دهند که زنان می‌ توانند قدرتمند باشند و از خود محافظت کنند.

رنگ  قهوه‌ ای

قهوه ‌ای رنگی است که می توانید به آن اعتماد کنید. قهوه‌ ای پشتیبان شما است و با گذشت سال ها نیز همچنان برقرار است. UPS از این رنگ برای بسته بندی استفاده کرده است تا نشان دهد به شما قول می‌ دهد که بسته را به سلامت به مقصد برساند. قهوه ای در تبلیغات و بازاریابی به این معناست: قابل اعتماد بودن، قدیمی بودن، خاکی بودن، مردانه بودن، طبیعی، قابل اعتماد، گرم.

قهوه‌ ای احساس کثیف بودن دارد که آن را به انتخاب نا مناسبی برای هتل ها تبدیل می کند. اما برای یک مغازه عرضه کننده وسایل باغبانی چطور؟

تغییر مفهوم هر رنگ نسبت به فرهنگ

هروقت که به دنبال انتخاب یک طرح رنگی هستید پیشینه فرهنگی مخاطبانتان را در نظر داشته باشید. بسیاری از رنگ‌ ها ارتباط خاصی با فرهنگ ها دارند که در سایر فرهنگ‌ ها معنی متفاوتی دارد. بعضی رنگ ها حتی ارتباط با مذهب دارند. برای مثال زرد در ژاپن با شجاعت در ارتباط است اما در بخش‌ هایی از آمریکای جنوبی نشان گر ترسو بودن است. در بسیاری از فرهنگ های آمریکای لاتین رنگی است که نشان گر عزاداری و مرگ است. در چین زرد نشان گر مفاهیم مبتذل است.

در آلمان با حسادت به جای سبز، زرد رنگ می‌ شوید. در خاورمیانه سبز امپراطوری و مقدس است (بنفش مختص سلطنت در اروپا است) که معمولاً افراد حاکم آن را می پوشند. هرجا که به دنبال بازاریابی و تبلیغات محصولات خود بودید راجع به مخاطبان هدف خود تحقیق کنید. رنگی که مطابق با فرهنگ مخاطبان شما نباشد پیش از رسیدن به بازار موجب افول برند تان خواهد شد.

روانشناسی رنگ ها
تاثیر فرهنگ در روانشناسی رنگ ها

بهترین رنگ برای ایجاد تعامل با مخاطب

در روانشناسی رنگ ها، قرمز بهترین رنگ برای دعوت به عمل است زیرا به معنای انجام کار است. البته الزاماً اینطور نیست. اگر چه قرمز رنگی فوق‌ العاده ‌ای برای کال تو اکشن است (CTA) و به خوبی توسط بسیاری از شرکت ها مورد استفاده قرار گرفته است، اما تنها انتخاب و بهترین انتخاب شما نیست. در بعضی موارد خریدار پس از جستجو به این نتیجه رسیده است که محصول شما بهترین انتخاب است، در این مورد سبز رنگ خوبی است که او را دعوت به اقدام کنید و به او به جای انتقال حس «همین حالا بخر» اعلام کنید که «مشاوره خود را رزرو کنید» یا «بیشتر صحبت کنیم».

سایر قوانین ساده ی کال تو اکشن عبارتند از:

رنگ دعوت به اقدام شما باید به سادگی قابل تشخیص باشد اما چشمگیر نباشد. باید طراحی سایت را تکمیل کند و به گونه ای در تضاد با سایر رنگ ها باشد که نیازی به جستجوی آن حس نشود. گزینه های دعوت به اقدام باید بزرگ، واضح و ساده باشند و متمایز از پس زمینه سایت انتخاب شوند. اگر قصد انتقال پیام «همین حالا بخر» را دارید از رنگ های گرم استفاده کنید.

روان شناسی رنگ ها نشان می‌ دهد که قرمز و سبز و ترکیبی از نارنجی متمایل به زرد بهترین انتخاب‌ ها هستند. قرمز بر فوریت تاکید دارد، سبز آرامش‌ بخش و هدایت گر مودبانه‌ ی تصمیم‌ ها است، و زرد آتشی احساس گرما و شادی دارد. با این کار به خریدار حس آنی شادی و رضایت از خرید را منتقل می کنید.

 

چگونه رنگ استراتژی بازاریابی خود را ارزیابی کنیم؟

روان شناسی رنگ ها روش خوبی برای طراحی آگاهانه تبلیغات است اما امتحان کردن انتخاب شما تنها را اطمینان از انتخاب صحیح است. به این منظور چند بار باید شرایط را امتحان کنید. ترکیب رنگ‌ ها و استفاده منفرد از آن ها را بیازمایید تا تعیین کنید کدام حالت بیشترین تأثیر را دارد. زمانی که رنگ نهایی خود را انتخاب کردید (رنگی که هیچ ارتباط منفی با تجارت شما نداشته باشد و در تضاد با هویت آن نباشد) باید به «مسابقه ‌ی براکت» برود.

مسابقه‌ ی براکت روش دیگری برای بیان «تست جداگانه» است که یکی از رنگ‌ ها را نسبت به رنگ دیگر می‌ سنجید تا تأثیر مثبت آن بر مشتری را ببینید. برای پیشگیری از بهم ریختن نتایج یکسان بودن استراتژی در کل فرآیند تست را حتماً در نظر داشته باشید. پس از آزمایش به راحتی رنگ برگزیده را در سایت استفاده کنید و آن را در سایت پیاده‌ سازی کنید. رنگ ها پیام بازاریابی را تقویت می کنند امیدوارم درک بهتری از روان شناسی رنگ ها داشته باشید تا آن ها را برای بازاریابی و تبلیغات استفاده کنید.

با تفکر بیشتر راجع به رنگ ها انتخاب بهتری را برای انتقال مفهوم برند خود به مشتریان خواهید داشت. انتخاب رنگ از لحاظ استراتژیک فرا تر از آن چیزی است که به نظر شما می‌ رسد. در پایان افرادی هستند که می‌ اندیشند سبز زیتونی و فوجیایی رنگی بهشتی است. شاید این گونه باشد!

روانشناسی رنگ ها
تاثیر رنگ ها بر ذهن

و در آخر

روانشناسی رنگ ها  در تبلیغات و برند سازی بسیار مهم است. رنگ‌ ها اولین تاثیر و مهم ترین تاثیر را روی مخاطبان دارند زیرا روی ضمیر ناخودآگاه آن ها اثر می‌ گذارند. اگر می‌ خواهید تبلیغات با بازدهی بالا تری داشته باشید یا برند خود را بهتر در ذهن مخاطبان ثبت کنید باید با توجه به کسب و کار تان از بهترین رنگ‌ ها استفاده کنید. آیا تجربه ای در زمینه استفاده از رنگ ها دارید؟ دانش خود را با ما در میان بگذارید.

بعد از شناخت رنگ در طراحی می توانید برای طراحی پست و استوری اینستاگرام اقدام کنید و شروع به تولید محتوای حرفه ای کنید.

0 0 رای ها
رتبه بندی مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x