شاید آن قدری که چالش پیدا کردن ایده برای تولید محتوا جدی و مهم است، مشکل خاصی در پیدا کردن منبع تولید محتوا وجود نداشته باشد. به خصوص اگر به زبان انگلیسی تسلط یا حتی آشنایی نسبی داشته باشید می توانید با جستجو کردن در برترین سایت های انگلیسی زبان به منابع بی پایانی از اطلاعات دسترسی پیدا کنید و آن ها را به محتوای فارسی برگردانید.
پس از مدتی که مدیران محتوا یا نویسندگانی که برای یک سایت یا پیج تولید محتوا می کنند با مشکلی روبه رو می شوند که آن “پیدا کردن موضوعات جدید” برای تولید محتواست. در واقع متناسب با بزرگی و کوچکی کسب و کاری که در حال تولید محتوا آن هستید بالاخره به این پرسش برمی خورید که: ” حالا دیگر در مورد چه موضوعی می توانیم محتوا تولید کنیم؟ “
در ادامه این مطلب یک لیست از چندین ابزار مفید و کاربردی معرفی می کنیم که به کمک آن ها می توانید ایده های بسیار جالبی برای تولید محتوای متنی، پادکست، ویدئو، کتاب الکترونیک و هر نوع محتوای دیگری داشته باشید.
10 ابزار ساده برای جستجوی ایده تولید محتوا
1-سایت و اپلیکیشن پینترست:
پینترست، یکی از بهترین منابع برای ایده گرفتن تولید محتوا است. هر موضوعی که فکرش را می کنید را می توانید در این سایت پیدا کنید و از آن برای محتوای خود الهام بگیرید. همچنین یک منبع تولید محتوا ی بسیار عالی برای محتوای تصویری مانند اینستاگرام هم هست و می توانید از دریایی از تصاویر با کیفیت عکسی که برای محتوای خود نیاز دارید را انتخاب و دانلود کنید.
2-انجمن های گفتگوی تخصصی
در دنیای اینترنت فروم ها شبیه مدرسه های قدیمی هستند. اما به اندازه همان مدرسه های قدیمی نیز محبوب بوده و مخاطبان از آن استقبال میکنند. در واقع فروم ها یکی از ساده ترین راه ها برای مکالمه آنلاین با دیگران هستند و چون شیوه مکالمه در آن ها بسیار ساده و راحت است افراد به آسانی با آن ارتباط برقرار کرده و سؤالات خود را در آن مطرح می کنند.
به جز انجمن های عمومی که در آن هر بحثی در هر حوزه ای موجود است، انجمن های تخصصی نیز وجود دارند که افراد فعال در صنایع خاص به طور تخصصی در آن با یکدیگر مباحث می کنند، اخبار به اشتراک می گذارند و سؤالات تخصصی را مطرح می کنند؛ بنابر این می توانید در این فروم های تخصصی به ایده هایی برای تولید محتوا دست پیدا کنید که مستقیماً به صنعتی که در آن مشغول به کار تولید محتوا هستید مربوط می شوند. برای این که فروم تخصصی حوزه کاری خود را پیدا کنید، در گوگل عبارت مربوط به آن را سرچ کنید.
3-گروه های موجود در شبکه های اجتماعی(فیس بوک، لینکدین، اینستاگرام)
گروه هایی که در رسانه های اجتماعی مانند فیس بوک و لینکدین تشکیل می شوند شبیه به فروم های تخصصی هستند. در چنین فضا های گفتگو، سؤالات تخصصی زیادی مطرح می شود. همچنین افراد مقالات ارزشمند زیادی را در این فضا ها به اشتراک می گذارند.
البته پیشنهاد می کنیم عضو گروه هایی نشوید که در آن ها حجم مقالات بسیار زیاد است. چون پس از مدتی این شکل از گروه ها شروع به نشر هرزنامه یا مقالات کم ارزش می کنند. در واقع بیشتر باید به دنبال گروه هایی باشید که به جای نشر مقاله، افراد در آن سؤال مطرح می کنند و در مورد آن سوال گفتگو و بحث می کنند.
4-انتشارات تخصصی در حوزه مربوط به محتوا
وبسایت هایی را می توان پیدا کرد که در حوزه ی مربوط به کار شما آخرین اخبار، نکات و اطلاعاتی که مخاطبان شما به آن نیاز دارند را منتشر می کنند. باید در چنین سایت هایی به دنبال محتواهایی باشید که بیشترین بازخورد را داشته اند.
5-کامنت مشتریان در انتشارات تخصصی
بررسی چنین سایت هایی این امکان را برای شما فراهم می کند که موضوعات محبوب و مورد علاقه مخاطبان خود را بشناسید. از تیتر های داغ روز خبردار می شوید و می توانید دیدگاه و نظر خود را برای گسترش موضوعات داغ به کار بگیرید و آن ها را تبدیل به محتوای تازه ای کنید. معمولاً افراد در بخش کامنت این سایت ها، نظرات خود را با دیگران به اشتراک می گذارند یا سؤالاتی مطرح می کنند. به آنچه در این بخش می خوانید بسیار دقت کنید.
طبیعی است که نویسنده یک مقاله به اندازه کافی دانش و اطلاعات نداشته باشد که بتواند همه موضوعات چالش برانگیز مخاطب را در یک مقاله پوشش دهد؛ بنابراین خوانندگان این موضوع را به سرعت درک می کنند و شروع به سؤال کردن می کنند. آن ها را بخوانید و برای تولید محتوای جدید و ساختن ایده های تازه از آن استفاده کنید.
6-بررسی دغدغه فالوور ها در شبکه های اجتماعی
یکی از راه های پیدا کردن ایده برای تولید محتوا، دنبال کردن و یافتن دغدغه افراد معتبری است که شما را در شبکه های اجتماعی فالو کردهاند. این که مشتریان ایده آل شما چه سؤالاتی دارند، به دنبال چه موضوعاتی هستند و با چه موضوع هایی درگیر هستند روشی برای یافتن ایده های بکر برای تولید محتوا است.
7-هشتگ ها( در شبکه های اجتماعی)
کاملا آشکار است که همیشه مشتریان ایده آل شما در این شبکه ها شما را دنبال نمی کنند؛ بنابر این برای این که به افرادی دست پیدا کنید که به نوعی به صنعت شما مرتبط بوده و می توانند با سؤالات شان به شما ایده تولید محتوا بدهند باید هشتگ های مرتبط را پیگیری کنید؛ وارد این هشتگ ها شوید و دقیقاً ببینید که افراد در مورد چه موضوعاتی صحبت میکنند؟ چه پرسش هایی دارند؟ سطح اطلاعات آن ها چیست و کجا و چطور به دنبال پاسخ پرسش هایشان می روند؟
8-سایت ویکی پدیا؛ منبع بی پایان تولید محتوا
اکثر مردم با سایت ویکی پدیا آشنایی دارند. این سایت جزء آن دسته از سایت هایی است که برای هر آنچه که شما فکر می کنید اطلاعات در اختیارتان قرار می دهد و یک منبع فوق العاده برای تولید محتوا به نظر می رسد. شاید با خودتان این فکر را کرده اید که این سایت منبع مناسبی برای تولید محتوا نیست، چون که توسط مردم عادی به راحتی قابل دسترسی و ویرایش است.
این فکر درست است. خب حالا بیاید فرض کنیم شما در رابطه با موضوعی هیچ پیش زمینه ی ذهنی ای و هیچ اطلاعاتی درباره آن ندارید. در چنین موقعی ویکی پدیا بسیار کاربرد دارد و شما می توانید با خواندن یک محتوا نگاهی اجمالی از آن بدست آورید و شروع به جمع آوری اطلاعات مرتبط با موضوع مورد نظر تان از دیگر سایت ها کنید. دقت کنید که در پایان صفحات ویکی پدیا منابعی را که از آن اطلاعات گرفته شده است هم قرار داده می شود. شما می توانید برای تولید محتوا، از این لینک ها هم استفاده کنید.
9-بررسی سایت slideshare
Slideshare سایتی است که می توانید در آن محتوا های تخصصی در حوزه کاری خود را بهصورت اسلاید مشاهده کنید. آنچه بهعنوان محتوا در این سایت به اشتراک گذاشته می شود مطالب تخصصی و ارزشمندی است که اساتید دانشگاه، متخصصان حوزه های متفاوت از صنایع یا تولید کنندگان محتوای ارزشمند و دست نخورده تهیه کرده اند.
10- یوتیوب؛ بررسی محتوا های تخصصی
یکی دیگر از بهترین نمونه های منبع تولید محتوا یوتیوب می باشد. به چند روش مختلف می توانید از ویدئو های مختلف در یوتیوب برای تولید محتوای ویدیویی خود الهام بگیرید. فیلم هایی را دنبال کنید که بیشترین محبوبیت را در بین کاربران داشته اند. فیلم هایی را دنبال کنید که موضوع اصلی آن ها How To یا چگونگی انجام یک کار است.
فیلم هایی را دنبال کنید که اخبار دسته اول در حوزه صنعت شما را به اشتراک می گذارند. حالا باید در بخش نظرات بگردید و کامنت مخاطبان دیگر را نیز بررسی کنید. به این ترتیب هم از دیدن ویدئو ها خوراک محتوایی استخراج کرده اید، هم دغدغه اصلی کاربرانی که می توانند مخاطبان یا مشتریان هدف شما باشند را درک می کنید.
این مطلب بخش اول یک راهنمای جامع یافتن ایده و منابع تولید محتوا است. گرچه کتاب در زمینه تولید محتوا روز به روز بیشتر می شود اما همچنان مسئله رسیدن به بن بست برای پیدا کردن موضوع برای ادامه تولید محتوا دغدغه بسیاری از نویسندگان و مدیران محتواست.
سخن آخر
منابع مختلفی برای دریافت ایده و طرح تولید محتوا در دسترس است. ما در این مقاله سعی کردیم ده نمونه از بهترین منابع را شامل سایت و اپلیکیشن به شما معرفی کنیم. میتوانید با مراجعه به هر یک از این منابع برای تولید محتوای خود ایده گرفته و کسب و کار خود را توسعه دهید. امیدواریم این مقاله برای شما مفید بده باشد. آیا منبع تولید محتوا ی دیگری را میشناسید؟ تجربیات خود را در این مورد با ما به اشتراک بگذارید.